Menu

Vragen?

neem contact op
Ben jij goed voorbereid op je toetsen? Bestellen bij Iddink Bestellen bij Van Dijk

FAQ

1. Voor wie is het OnlineToetsportaal?
Het OnlineToetsportaal is er voor iedere leerling met een Mijn Iddink (en binnenkort ook een VanDijk) account. We zijn in 2015 gestart met de oefentoetsen voor leerlingen in klas 1 van het voortgezet onderwijs. Afgelopen jaar zijn leerjaar 2 en 3 beschikbaar gekomen. Voor het schooljaar 2017-2018 kunnen er ook (oefen)toetsen voor het leerjaren 4 besteld worden.
Vanaf begin 2018 zal ook vwo leerjaar 5 zijn afgedekt.

2. Kan ik vooraf een toets bekijken?
Ja, je kunt hier een oefentoets maken voor het vak geschiedenis.

3. Voor welke leerjaren zijn er oefentoetsen?
Voor het schooljaar 2017-2018 kun je toegang kopen tot leerjaar 1, 2, 3 of 4. Examentraining dekken we af met de bloqs examentrainers. Zomer 2018 hebben we alle leerjaren gereed. Mis je iets, geef dat gerust door via het contactformulier.
We gaan elk jaar nieuwe edities ondersteunen, maar ook andere methodes en meer (tussen)niveaus.

4. Voor welke vakken zijn er oefentoetsen?
Voor alle basisvakken uit het voortgezet onderwijs zijn er oefentoetsen. Dat zijn op dit moment:

wis_01  bio_01

5. Werkt het OnlineToetsportaal op ieder device?
Het OnlineToetsportaal is platformonafhankelijk opgezet en werkt op vrijwel ieder type device. Van desktop tot tablet en van MAC- of Windowslaptop tot ChromeOS-laptop.

6. Hoe vaak kan ik oefenen?
Met het OnlineToetsportaal kun je onbeperkt oefenen. Dat kan waar en wanneer je maar wilt, als je maar een internetverbinding hebt.

7. Welke toetsen krijg ik?
Je krijgt zogenaamde oefentoetsen, die veelal aansluiten bij de structuur van je boek en bij onderwerpen die daarin worden behandeld. Ook bieden we honderden algemene toetsen aan, voor vakken als Nederlands, Engels en aardrijkskunde. De toetsen vervangen niet de eindtoets, maar laten je alleen hiervoor oefenen. Bij vakken als geschiedenis en NaSk krijg je ook oefeningen bij de nieuwe begrippen die je moet leren. Bij de talen krijg je extra oefeningen bij de nieuwe woordjes die je moet leren. Door veel te oefenen, ga je steeds meer weten en onthouden. Hierdoor kun je beter voorbereid de uiteindelijke (eind)toets op school maken.

8. Aansluiting leerniveaus
Aan deze toetsen is geen zogenaamde opbouw in cognitieve leerniveaus (= moeilijkheidsgraad) toegevoegd. De vragen zijn over het algemeen eenvoudig van opzet en zijn alleen bedoeld om de basisleerstof onder de knie te krijgen. Het kan zijn dat je school moeilijkere vragen gaat stellen. Voorbeelden van indelingen in moeilijkheidsgraad die veel worden gebruikt in scholen, zijn die van Bloom, RTTI en OBIT.

aar_01  ges_01

9. Wie maken deze toetsen?
Bij De Rode Planeet werkt dagelijks een team van docenten en universitaire vakstudenten aan de ontwikkeling van de vragen. Na een uitgebreide redactie worden de vragen toegevoegd aan het juiste leerjaar. Onze adresgegevens: www.drp.nl | Hooiweg 5 | 9801 AJ Zuidhorn | 0594-501660

10. Waar kan ik misbruik of een veiligheidsprobleem melden?
Onze systemen, waaronder onze SaaS-oplossing OnlineToetsportaal, worden met de grootste zorgvuldigheid gebouwd. Mocht u toch ergens tegen een onveilige situatie of beveiligingslek aanlopen, dan vragen we u dat direct aan ons te melden. Wij hebben hiervoor een zogenaamde ‘Responsible Disclosure’ opgesteld, waar u kunt lezen wat wij doen aan de veiligheid, wat u van ons mag verwachten, hoe u bij ons veiligheidsproblemen kunt melden en onze belofte hoe we daar mee om zullen gaan.

>> Naar onze Responsible Disclusure van ons moederbedrijf, de Iddink Groep [NL] of the English version [EN].